Sala mare a Teatrului Național se va numi Sala Ion Caramitru
0 (0)

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat luni că a inițiat demersurile pentru ca Sala mare a Teatrului Național din București să poarte numele actorului Ion Caramitru.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu susține că Ion Caramitru a fost un vizionar și un motor pentru cultură.

„Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru”, a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

Conform ministrului, acesta este un demers al recunoașterii:

„Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creațiile și amintirile lăsate:

– Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie)
– Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra)
– Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra)
– Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara)”.

Sala mare a Teatrului Național se va numi Sala Ion Caramitru

Publicul poate semna, la TNB, în cartea de condoleanțe deschisă după moartea lui Ion Caramitru
Trupul lui Ion Caramitru, care a decedat duminică, nu va fi depus în foaierul Teatrului Național din București, iar publicul va putea semna doar în Cartea de Condoleanțe.

Teatrul Național din București a anunțat că, începând de astăzi, de la ora 11.00, publicul va avea acces în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național doar pentru a semna în Cartea de condoleanțe.

Descoperă România :   Cine a fost Elena Ghica, cea mai deşteaptă româncă a secolului al XIX-lea.

„Respectând dorința familiei actorului Ion Caramitru, sicriul cu trupul neînsuflețit nu va fi depus în foaierul TNB”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia au anunțat că informații despre ceremonia de înmormântare vor fi aduse la cunoștiință de îndată ce le vor fi comunicate.

Ion Caramitru a murit, duminică, 5 septembrie 2021, la Spitalul Elias, din Capitală, unde era internat de mai bine de trei săptămâni. A fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 42 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .