Izvorul nemuririi din Bucegi
4.8 (4)

Pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, se află un loc unic în lume, care ascunde o sursă de apă misterioasă. Cu toate că primele cercetări au fost efectuate în urmă cu 88 de ani, nici în momentul de față nu s-a putut găsi o explicație precisă cu privire la ce se întâmplă aici.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Descoperă o lume nouă de divertisment pe canalul nostru de YouTube!

În anul 1927 au fost efectuate primele cercetări în Munții Bucegi, care au vizat zona cunoscută drept “Șapte Izvoare”. Interesant este faptul că, după ce au efectuat o analiză a apei, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceasta nu are nicio bacterie și nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume.

Au urmat și alte cercetări, inclusiv ale străinilor, iar rezultatele au rămas, de fiecare, neschimbate. Se presupune că cele șapte izvoare sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare. De altfel, pe scuturile de luptă ale dacilor se afla și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care chiar îl numeau “Zona Nemuririi”.

Izvorul nemuririi din Bucegi

Ceausescu o dorea pentru el

În anii 1981 –1982, și societatea Hidrotehnica a efectuat studii cu privire la misterioasa apă din inima Bucegilor, iar după aflarea rezultatelor, Nicolae Ceaușescu a cerut ca toată zona să fie închisă. “Președintele de atunci a fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani și că se găsește în zona inițiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu, și că există un simbol al celor șapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.

Descoperă România :   Apa tămăduitoare de la Smeeni, fenomenul "Arsenie Boca" din perioada interbelică

Lui Ceaușescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Șapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informațiile lui Ceaușescu nu erau chiar departe de realitate”, susține Ion Olteanu, unul dintre cercetătorii fenomenelor stranii din Bucegi. Astfel, în timpul comunismului, apa de aici era consumată doar de familia Ceaușescu.

Ipoteze

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apa izvorăşte dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Cercetătorii au două ipoteze privind puritatea apei celor “Șapte izvoare”. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind curățată astfel de toate impuritățile.

A doua ipoteză implică existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată astfel dezvoltarea bacteriilor. Totuși, nu se știe dacă vreuna dintre aceste variante este cea reală, astfel că zona rămâne în continuare învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, în zonă există energii pozitive foarte puternice. De altfel, de-a lungul vremii, au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.8]
Comentariul tău
(Visited 2.461 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .