Povestea româncei dăruită de Ceaușescu unui dictator african
4.3 (3)

Legenda spune că Nicolae Ceaușescu i-a dăruit o dansatoare româncă unui dictator african. S-a spus chiar că dictatorul african era canibal și că tânăra era un spion trimis de Securitate.

Este adevărat că în Africa, pe vremea aceea, Ceaușescu era bine văzut, iar relația dictatorului român cu Jean-Bedel Bokassa, președintele republicii Centrafricane de la acea vreme, era una strânsă.

Ca referință, conducătorul Jean-Bedel Bokassa, un lider militar, a ajuns președinte republicii Centrafricane, în urma unei lovituri de stat. Apoi, s-a autoproclamat împărat al Africii Centrale.

Într-una din vizitele oficiale reciproce pe care cei doi dictatori și le-au făcut, în anul 1973, lui Bokassa a pus ochii pe o româncă, dansatoare într-un grup folcloric. Pe lângă cele 11 soții pe care le avea deja acasă, Bokassa și-a dorit-o și pe Gabriela Drâmbă, pe care i-a cerut-o direct lui Ceaușescu.

Preşedintele Republicii Centrafricane i-ar fi propus lui Ceauşescu să-i livreze românca „la pachet”, la el în țară, promiţând, în schimb, ca într-un troc veritabil, 10% din producţia de diamante a ţării.

Ceaușescu char i-a făcut-o „cadou” pe româncă liderului african

Povestea româncei dăruită de Ceaușescu unui dictator african„Ceaușescu i-a făcut un cadou pe plac lui Bokassa. Acestuia i-a plăcut o tânără dintr-o formație de-a noastră de dansuri, pentru că mergeau și formațiile folclorice prin țările respective. Bokassa a vrut-o în patrimoniul haremului său. Și au primit securiștii noștri poruncă să o convingă pe fată. A funcționat, au convins-o”, a declarat profesorul universitar Lavinia Betea, la EVZ Capital „Istoria secretă”.

Descoperă România :   Plugarii de la Turtucaia, eroii dispăruţi fără urmă în Primul Război Mondial

În cele din urmă, se pare că dansatoarea Gabriela i-a dăruit lui Bokassa încă un copil, pe lângă cei peste 30 de copii recunoscuți oficial aduși pe lume de celelalte soții.

Cu toate astea, povestea de dragoste dintre cei doi nu a durat. Așa că, după doar doi ani de căsnicie, cei doi au divorțat. După doar un an de la divorț, Bokassa era înlăturat de la putere și trimis în exil.

Ca referință, astăzi, Gabriela trăiește în București și a vorbit în repetate rânduri despre căsnicia cu dictatorul african. Gabriela susține că zvonurile stupide și acuzația de canibalism sunt complet nefondate. De asemenea, aceasta a negat și scenariul în care ea ar fi fost un spion al Securității, pusă de fostul dictator Ceaușescu să îl spioneze pe liderul african.

Mai mult, ea a dezmințit și faptul că era dansatoare: ”N-am fost niciodată dansatoare. Nici nu știu să dansez. Eram traducător de limba franceză și engleză și nu eram membră de partid. După ce Bokassa vizitase România, am plecat acolo cu un ansamblu folcloric. Era nu-știu-ce sărbătoare la ei”, a declarat Gabriela Drâmbă, pentru 3dots.ro.

„Până când am ajuns în capitala Bangui, nu-l văzusem. Acolo l-am întâlnit pentru prima oară pe fostul meu soț. Nu eram acolo ca damă de companie, ci, repet, ca traducător. Pentru Bokassa fuseseră trimise la ”pachet” alte două fete, dansatoare: una Mariana și una Claudia!”, a adăugat Gabriela Drâmbă, potrivit aceleiași surse.

Descoperă România :   În comunism circulau un weekend numerele cu soţ, următorul, fără soţ

Ea spune că a fost „convinsă” de Securitate să se mărite cu împăratul african, în Bangui (Africa Centrală): ”Nu vreau să spun mai multe, dar am fost marcată pentru tot restul vieții. Nu era alegerea mea, ci am fost forțată! M-a chemat la el și Ceaușescu. N-are rost să spun ce am discutat. Nu mi-am luat adio nici de la logodnicul meu, nici de la familie”.

Descoperă-ne și altfel !

YouTube Video

Rodul acestui mariaj, Anne de Berengo Bokassa, născută pe 6 septembrie 1976, trăiește, în prezent, în Franța, unde este administrator al unor clădiri de patrimoniu si lider sindical în Confederația Generală a Muncii (Confederation Generale du Travail). Singurele sale apariții în mass-media sunt legate de rolul de negociator pe care l-a avut în câteva greve desfășurate la nivel local.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.3]
Comentariul tău
(Visited 1.267 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .