Filiași,1992. Nea Ilie învie din morți
5 (1)

Un caz şocant a tulburat oraşul Filiaşi în anul 1992. Un oltean a murit după o ciroză hepatică, dar s-a ridicat din coşciug înainte să fie îngropat.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Ilie Dobre a povestit că la vârsta de 37 de ani a ajuns la spitalul Filiaşi în stare gravă, iar medicii i-au dat un verdict sumbru: ciroză hepatică. La scurt timp după aceea, pe data de 20 ianuarie 1992, a murit acasă. Ce s-a întâmplat ulterior ţine oarecum de literatura fantastică umoristică.

Olteanul susţine că s-a întâlnit cu Isus Hristos pe lumea cealaltă, care i-a spus că trebuie să se întoarcă la viaţă. „

Am trecut printr-un tunel şi am revenit la viaţă şi am înviat chiar înainte să fiu îngropat. Toată lumea a fost şocată atunci, iar preotul a fost primul care s-a speriat şi a luat-o la fugă. Pot să spun că am avut noroc. Puteam să îmi revin la câteva zile de la înmormântare, iar atunci nu se mai putea face absolut nimic. Îi mulţumesc lui Dumnezu că sunt în viaţă“, a povestit bărbatul ziua în care s-a întors din morţi, acum mai bine de 30 de ani.

„Imediat după ce am revenit din morţi, am orbit. Vederea mi-a revenit la scurt timp după ce, într-o noapte, mi-a apărut din nou în vis Isus Hristos. Pot să spun că nimic în viaţă nu este întâmplător, iar eu am învăţat acest lucru pe pielea mea. Acum mă bucur de tot ce este în jurul meu. În urmă cu 30 de ani m-am născut a doua oară“, istoriseşte Ilie Dobre.

Descoperă România :   Diavolul din batistă, povestea horror de la marginea Bucureștiului

Filiași,1992. Nea Ilie învie din morți

Ilie Dobre are acum 67 de ani şi este pensionat pe caz de boală. Bărbatul spune că a învăţat să se bucure de fiecare zi ca şi cum ar fi ultima.

Medicii au câteva variante despre cum ar putea fi explicat ştiinţific incidentul. „Este posibil ca pacientul să fi fost într-o stare de catalpsie (stare patologică care apare în unele boli psihice şi care se caracterizează printr-o rigiditate bruscă a muşchilor şi printr-o tulburare a funcţiilor cerebrale). Putea să fi fost într-o comă din care şi-a revenit“, a spus Alexandru Cameniţă, medic neurochirurg.

A cerut un pahar cu apă

Vecinii bărbatului din Filiaşi au povestit că ce s-a întâmplat în anul 1992 a tulburat toată localitatea. Ilie Dobre s-a ridicat din coşciug înainte să fie dus la groapă şi a cerut un pahar cu apă. „Era bulversat şi nu ştia ce se întâmplă la el în casă. În momentul în care a cerut un pahar cu apă toată lumea a luat-o la fugă. El chiar a înviat din morţi. Tot ce povesteşte nea Ilie este adevărat. Tot timpul când ne întâlnim pe stradă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că trăieşte. A avut noroc şi zile. Putea să îşi revină imediat după înmormântare“, a declarat Iulian Mincu.

Parapsihologul Lucian Murărescu crede că sunt momente în care unele persoane înconjurate de alte enităţi stabilesc că trebuie să se întoarcă, iar atunci primesc impulsul vital şi revin din nou în corp. „Majoritatea oamenilor nu cred că o persoane se poate întoarce din morţi, dar acest lucru este adevărat. Cei care au trăit o astfel de experienţă pot discuta fără probleme despre acest subiect. Ei sunt cei care au dat cu ochii de o altă realitate. Majoritatea susţin că au trecut printr-un tunel şi au revenit la viaţă“, a spus Murărescu.

Descoperă România :   Teoria "Gurii de Rai" și a anomaliilor magnetice din Munții Bucegi

Ilie Dobre are acum 67 de ani şi este pensionat pe caz de boală. Bărbatul spune că a învăţat să se bucure de fiecare zi ca şi cum ar fi ultima.
adevarul.ro

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 675 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .