Bizarul caz al băcăuanului crezut mort și care s-a întors acasă după 30 de ani
4.1 (17)

Vasile Gorgoș, un bătrân în vârstă de 93 de ani din comuna băcăuană Buhoci, satul Buhocel, s-a întors ca prin minune acasă, spre surpriza rudelor care îl credeau mort de 30 de ani.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Timp de trei decenii familia nu a știut nimic despre el. A plecat pe poartă și nu s-a mai întors. I-au făcut și slujbe de pomenire fiind convinși că tatăl lor a murit. Bătrânul nu-și mai amintește însă nimic, iar dispariția lui ridică multe semne de întrebare.

În seara de 22 august 2021, Verona Lungu, o localnică din satul Buhocel, a auzit mai multe bătăi în poartă.

„Am auzit o mașină care a oprit, după care au început câinii să latre. Imediat, zarvă mare la poarta mea, dar nu am ieșit. După aproximativ o oră, timp în care bătrânul a tot strigat, un vecin, de la câteva case distanță, și-a făcut curaj și a venit să vadă ce se întâmplă. Era Vasile Gorgoș, despre care știam că a murit ”, povestește Verona Lungu.

La scurt timp, femeia l-a luat pe bătrân de braț și au mers la familia lui nea Vasile, acolo unde a venit cumnata bătrânului.

„Stătea pe o bancă și se sprijinea într-un băț. L-am luat de braț și am mers cu el la poarta fiului și a nurorii sale. Când am ajuns la poartă, am strigat-o pe Mariana (n.r. nora bătrânului) să vină să vadă minunea”, a adaugat Viorica Gorgoș pentru Gândul.ro.

Descoperă România :   Conspirație sau adevăr ? Descoperiri misterioase în România

Minunea a avut loc într-o zi de duminică

Când am auzit că mă cheamă la poartă la ora aia, m-am speriat. M-am gândit imediat la ceva rău….Apoi, Viorica mi-a spus să vin mai repede că a venit socrul meu acasă…Nu-mi venea să cred, dar el era, spune Mariana Gorgoș, nora lui Nea Vasile.

Bizarul caz al băcăuanului crezut mort și care s-a întors acasă după 30 de ani

 Nea Vasile și nora Mariana

La o oră distanță a apărut acasă și fiul bătrânului. Acesta l-a analizat pe Vasile din cap până-n picioare, dar nu l-a recunoscut.

„Sincer, vă spun, am crezut că e Lupu, socrul meu, care e mort. Au fost momente în care m-am blocat. Soția mi-a spus:« e tatăl tău- Vasile»”, explică fiul bătrânului.

Întoarcerea bătrânului acasă e o bucurie pentru familie, dar în același timp – misterul anilor în care a fost dispărut e la fel de mare.

30 de ani în care nu s-a știut nimic de el
Vasile Gorgoș a plecat de acasă în anul 1991, după ce s-a închis CAP-ul din comună. Acum are 93 de ani. O vârstă care-și pune amprenta asupra stării lui de sănătate. Eforturile familei de a afla de la bătrân unde a fost, în toți acești ani, sunt fără rezultat. El spune în continuare că a fost acasă, la copiii lui.

Nea Vasile își amintește cu precizie că este născut în anul 1928, că soția lui a murit și că tatăl lui a fost un mare negustor.

Descoperă România :   Misterioasele peșteri din munții Hunedoarei

Bizarul caz al băcăuanului crezut mort și care s-a întors acasă după 30 de ani

Nea Vasile s-a născut în 1928

„Nu ne înțelegem cu el. Nu știe ce spune. El ne vorbește despre perioada în care se ocupa cu creșterea și vânzarea vacilor. Îl întrebăm una, iar el ne spune de alta. Cine știe pe unde a umblat, cine l-a ținut, poate a fost pus la muncă cu forța….cine știe ce viață a dus ?”, a mai spus fiul lui nea Vasile.

După apariția sa îmbucurătoare, familia bătrânului a încercat să afle răspunsul la unele întrebări, care „bântuie” și astăzi: de ce avea aceleași haine? Cum a reușit să se îngrijească în tot acest timp?

Numărul de înmatriculare al mașinii care l-ar fi adus pe Nea Vasile nu a fost descoperit nici până azi și ar putea contribui la elucidarea misterului.

Cazul său este tratat ca un mister nerezolvat și abundă teoriile conspirației, de la un posibil experiment, la o călătorie în spațiu.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 17 Average: 4.1]
(Visited 23.185 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .