Zeci de recorduri meteo, doborâte pe 21 octombrie
5 (1)

La mare, oamenii fac plajă.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

„Apa este mai caldă ca în luna iulie”

Ziua de 21 octombrie a consemnat o premieră: cea mai caldă dimineață de când se fac măsurători în România. Pe litoral lumea face plajă mai ceva ca în luna august.

În total, în toată țara, au fost înregistrate 22 de noi recorduri de temperatură, pentru o dimineață de octombrie. Un exemplu: la stația meteo de la Holod, în județul Bijor, au fost 25 de grade, cea mai ridicată temperatură de la începutul măsurătorilor în România, respectiv din 19,00.

„Temperatura este comparabilă cu aceea a unei dimineți de iulie”, a explicat meteorologul Marina Antonescu, pentru Libertatea. „Ne așteptăm ca, la ora 21.00, după ce vom primi toate raportările, să avem și cea mai ridicată temperatură din istorie pentru luna octombrie”, a continuat meteorologul.

În București, cea mai caldă zi de octombrie s-a înregistrat în anul 1960: 29,6 grade. Astăzi, 21 octombrie, termometrele arată 31 de grade.

Vreme deosebit de caldă a fost și la mare, unde sunt, de asemenea, de așteptat recorduri de temperatură pentru această lună de toamnă.

Plaja e plină pe litoral, iar oamenii se scaldă în mare

Zeci de recorduri meteo, doborâte pe 21 octombrie
Cu 30 Celsius de grade la umbră și apa mării cu temperatura de 20 de grade Celsius, litoralul a redevenit, în acest sfârșit de săptămână de octombrie, destinație pentru o escapadă de week-end.

Descoperă România :   Record. Cel mai extins Cod Roșu emis vreodată de meteorologi

Vremea este atât de frumoasă încât sutele de oamenii, care au ajuns deja pe plaja din stațiunea Mamaia, și-au adus propriile șezlonguri, ca să se poată bucura de o zi de relaxare la mare în cele mai bune condiții.

Nu au uitat să își ia nici costumele de baie. Chiar dacă nu suntem, calendaristic vorbind, în lunile de vacanță, apa tot este perfectă pentru scăldat.

„Apa este foarte caldă, pentru perioada asta din an, este senzațională. Poți să stai și două ore, apa e mai caldă decât în iulie”, spune un bărbat care doar ce încercase marea în octombrie.

„Apă este foarte caldă, are vreo 20-21 de grade, pentru luna octombrie este super bine și să sperăm că ne mai ține vremea asta frumoasă și în noiembrie. La anul, facem baie în noiembrie”, spune un turist venit din București.

Cei mai mulți însă s-au mulțumit cu o plimbare îndelungată pe malul mării. Din păcate, cele mai multe terase din stațiunea Mamaia sunt închise.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 166 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .