Rămășițele pământești ale Reginei Elena vor fi aduse pe 18 octombrie în țară
0 (0)

Regele Mihai spera ca mama sa, de care soarta și istoria l-au despărțit de atâtea ori, să își doarmă somnul de veci în țara pe care a iubit-o. Ultimul rege al României a murit cu această dorință neîmplinită.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Regina Elena a României a murit pe 28 noiembrie 1982 în apartamentul ei de la Lausanne și a fost înmormântată în cimitirul din localitate. Luna viitoare, mai exact pe 18 octombrie, rămăşiţele Reginei Elena vor fi repatriate din Elveţia și depuse la catedrala de lângă biserica Curtea de Argeș, alături de cele ale fiului său, Regele Mihai I și ale soției acestuia, Regina Ana.

Mormântul Reginei Elena de la Lausanne, din cimitirul Boix de Vaud este unul simplu, care nu iese în evidență, chiar dacă la baza crucii de piatră este scris ”Elena, Regină Mamă a României, Principesă a Greciei: 1896 -1982”.

Chiar dacă familia a scris pe cruce Regina Elena, în actele oficiale privind decesul, aceasta a fost înscrisă cu numele său de stare civilă, adică Helene Schleswig -Holstein.

Regina Elena a României este unică în istoria Europei, fiind nepoată a doi regi, fiică de rege, soră a trei regi, soţie de rege şi mamă de rege

Miracolul din momentul morții Reginei Elena în apartamentul acesteia din Lausanne


Martorii au povestit și că în ziua morții Reginei Elena s-a produs un miracol, care i-a înfiorat pe cei care au asistat la el.

“În ziua de 28 noiembrie 1982, Regele Mihai şi restul familie au putut vedea cu ochii lor cum, în momentul în care Regina-Mamă a ridicat braţele spre fereastră şi şi-a dat sufletul, geamurile s-au deschis singure, iar aerul rece care a intrat brusc în cameră a mişcat cu putere perdeaua. A fost ca şi cum fraţii Reginei Elena ar fi venit să o ia din lumea aceasta”, povestea Principele Radu în urmă cu mai mulți ani.

Descoperă România :   Relațiile tensionate dintre Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare

Citeste si: Suferința secretă a Principesei Sofia, fiica rebelă a Regelui Mihai! Primele imagini după operație

Regina Elena a României este unică în istoria Europei, fiind nepoată a doi regi, fiică de rege, soră a trei regi, soţie de rege şi mamă de rege. Principesa Elena de Grecia şi Danemarca, soţia regelui Carol al II-lea al României şi mama regelui Mihai I, s-a născut la 2 mai 1896, la Atena. A fost fiica cea mare a regelui Constantin I al Greciei şi a reginei Sofia de Prusia. Pe linie paternă, Elena descindea din ţarina Ecaterina cea Mare, iar pe linie maternă, din Victoria a Marii Britanii. Se înrudea cu împăratul Germaniei, cu regii Danemarcei, Norvegiei şi Suediei.

Iată și anunțul Casei Regale privind ceremoniile de pe 18 octombrie:

”Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestății Sale Margareta de a repatria osemintele Reginei -Mama Elena a României. Regina Elena va odihni în noua catedrală arhiepiscopală și regală de la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I. Sicriul va ajunge la Aeroportul Internațional Otopeni, vineri, 18 octombrie 2019. Ceremonia funerară va avea loc în Catedrala Istorică Episcopală și Regală. Sâmbătă, 19 octombire 2019, reînhumarea va avea loc în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale”.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 234 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .