Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale
0 (0)

Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş, deţine trei recorduri mondiale.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte data exactă la care s-a format.
Numele lacului ţine de forma sa, asemănată cu o piele de urs. Acesta se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime şi are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m şi o salinitate medie de 250g/l.

Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale

Lacul Ursu este înscris în lista monumentelor naturale ale României, iar apa acestuia deţine proprietăţi unice în intreaga Europă şi este recomandată pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute pentru tratarea diferitelor afecţiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare.
De asemenea, nămolul care se formează pe fundul lacului este şi el folosit în diverse tratamente.

Lacul din România care deține 3 recorduri mondiale

Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit în jurul anului 1900, fiind determinat de “stratificaţiile concentraţiilor saline ale apei lacului şi încălzirea inegală a acestor straturi de către radiaţia solară”, scrie Gândul.info

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Comentariul tău
(Visited 211 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .