Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră
5 (1)

Lucruri stranii se petrec în Marea Neagră, iar cercetătorii s-au apropiat de acest loc pentru a studia fenomenele care au asemănat-o cu Triunghiul Bermudelor.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Potrivit ultimelor rapoarte, în Marea Neagră ar fi dispărut inexplicabil mai multe nave, iar anomaliile magnetice au îndreptat atenţia oamenilor de ştiinţă asupra acestui loc care pune şi România pe harta misterelor. Marea Neagră, locul în care tot mai mulţi specialişti spun că ar fi avut loc Potopul lui Noe, este un tărâm din ce în ce mai explorat.

Un studiu realizat de specialişti de la Harvard, în colaborare cu NASA scoate în evidenţă anomaliile magnetice care se produc în mai multe zone. În unele locuri există depozite feroase care apar de regulă în cazul unor fenomene geologice atipice. Există voci care spun că ar fi vorba şi despre anomalii „malefice”, cunoscute şi relatate în diverse feluri încă din antichitate. O explicaţie pare să vină chiar de la un specialist român, conferenţiarul Cristina Dobrotă, de la Laboratorul de Exobiologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, care susţine că în Europa ar exista doi poli de anomalii magnetice, unul dintre aceştia fiind în Marea Neagră, undeva în dreptul Krivoirog.

În tot acest timp, în Marea Neagră, la câteva zeci de kilometri de Insula Şerpilor, se află un fel de Triunghi al Bermudelor. Spre deosebire de celebrul Triunghi al Bermudelor, cel de la 45 de kilometri nord de oraşul Sulina este unul mobil, care se pare că se deplasează către coasta românească.

Descoperă România :   Insula Şerpilor. Legenda lui Ahile și ocupația rusească

Supranumit „Vârtejul Morţii”, misteriosul fenomen a fost făcut cunoscut de turci, în călătoriile lor prin Marea Neagră. Cele mai vechi povestiri sunt însă cele ruseşti, de prin secolele XIII-XIV, care spun că un „vârtej alb” târa spre adâncuri, chiar şi pe vreme extrem de liniştită, păsări, corăbii sau chiar mici insule. Relatările veneau chiar de la oameni care au trecut prin aceste experienţe şi au scăpat vii. Cercetătorii au mai verificat o dată zona şi au constatat că pe o suprafaţă de 8-10 kilometri, într-o formă oarecum triughiulară, magnetismul ar fi mult modificat faţă de cel considerat normal.

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Oamenii de ştiinţă au mai constatat o anomalie: falia magnetică din misteriosul triunghi se deschide de la câteva fracţiuni de secundă până la câteva minute.

Dispariţii răsunătoare

Zona a fost controlată multă vreme de armata roşie, iar informaţiile erau absolut secrete. După dezbinarea Uniunii Sovietice, multe dintre dosarele secrete au fost făcute publice. Astfel s-a aflat că în mai 1944, triunghiul magnetic misterios a înghiţit un crucişător rusesc chiar ziua în amiaza mare, la 70 de kilometri sud de Crimeea. Totul a fost văzut de căpitanul unui alt vapor care spune că cruciţătorul a fost învăluit brusc de o ceaţă neagră, după care a dispărut. Două luni mai târziu, cinci avioane militare aflate în recunoaştere în zonă au intrat şi ele pentru câteva secunde în ceaţa neagră, cu sclipiri verzi, şi au dospărut definitiv de pe radare. Un an mai târziu, alte cinci bombardiere ruseşti aveau aceeaşi soartă: potrivit relatărilor de pe staţiile radio, avioanele au intrat brusc într-o ceaţă neagră, după care au dispărut definitiv. Cum totul se întâmpla pe timp de pace, s-a considerat că a fost vorba despre un accident, dar nimeni nu a găsit vreo rămăşiţă a acelor avioane.

Descoperă România :   Blestemul comorilor lui Decebal

O jumătate de secol mai târziu, un avion uşor grecesc dispărea la 30-40 de kilometri de zona ţărmului românesc. Presă grecească atrăgea atenţia autorităţilor care semnalau avioanelor oficiale că zona ar trebui evitată că ar face bine dacă ar anuţa şi deţinătorii de avioane uşoare de acest risc, evistând astfel producerea unor tragedii.

Cea mai spectaculoasă dispariţie a fost în 1991, atunci când 80 de lucrători ruşi de pe o platformă de foraj marin a pierdut legătura cu baza de la ţărm. Un an mai târziu a fost descoperită plutind în derivă, la 80 de kilometri distanţă de locul în care fusese dată dispărută. Indiciile de la bord erau că cei 80 de pasageri ar fi părăsit instant platforma, fără să-şi ia bagaje sau să aranjeze lucrurile.

În vreme ce specialiştii occidentali cred că frecvenţa anomaliilor petrecute în zonă este destul de mică, mai ales că oamenii ştiu despre „blestemul” zonei, cei ruşi spun că din contra, frecvenţa este mare: una la două zile. Aceasta anomalie magnetica se deplaseaza lent prin Marea Neagra. Se presupune ca va ajunge curand si in litoralul romanesc, intrucat zona se deplaseaza momentan spre Sulina.

adevarul.ro

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 215 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .