Palatul Brukenthal din Avrig
0 (0)

#romaniamisterioasa

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), singurul reprezentant al comunității săsești transilvănene care a ocupat funcții publice desemnate de statul austriac, a fost guvernatorul Transilvaniei între anii 1777-1787.

În 1756, Samuel von Brukenthal căuta un loc de basm pentru reședința sa de vară. Astfel, Baronul a cumpărat acest mic paradis situat la poalele nordice ale Munților Făgăraș. Fiind pasionat de artă și cultură, Brukenthal a fost și un mare colecționar de artă.

Inspirat de arhitectura vieneză, Brukenthal a construit pe moșia de la Avrig un palat baroc după modelul Palatului Schönbrunn din Viena. Ansamblul arhitectural este format dintr-o clădire principală cu trei aripi și două clădiri anexe fără etaj.

Farmecul și atmosfera de altă dată
Numit și Edenul din Transilvania, Palatul Brukenthal are o structură în formă de litera U, cu deschiderea orientată spre un parc, care este, de asemenea, construit în stilul baroc.

În 2011, după o lungă perioadă de uitare și decădere, pentru Palatul Brukenthal și impresionanta moșie de la Avrig a început procesul de „trezire la viață”.

Palatul Brukenthal din Avrig

Restaurarea complexului arhitectural a fost menit să readucă farmecul și atmosfera de altă dată, respectând cu strictețe viziunea arhitecturală a Baronului Transilvaniei. Primul pas a fost renovarea plantației de portocali aflată în mijlocul grădinii, care este o atracție pentru vizitatori.

Palatul Brukenthal găzduia pe timpul iernii plante exotice din întreaga lume
Construit între anii 1770-1779, Palatul Brukenthal găzduia pe timpul iernii plante exotice aduse din întreaga lume, cum ar fi aloe, ananas, lămâi, portocal, curmali, smochine, plante de cafea și sparanghel.

Descoperă România :   Enisala, ultima cetate medievală din Dobrogea

Palatul Brukenthal din Avrig

Acum, Palatul Brukenthal primește oaspeți din toate colțurile lumii. La farmecul istoric al clădirii au fost adăugate numeroase facilități moderne. Camerele mari și frumos amenajate, restaurantul romantic cu ferestre panoramice cu vedere spre grădină și cele două săli pentru petreceri și evenimente private, toate acestea sunt disponibile pentru public.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 106 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .