Banner Crama Nobless

Cele mai cunoscute legende din România
5 (1)

Unele locuri din România sunt cunoscute și pentru legendele născute în jurul lor, care au fost transmise din generație în generație.

Iată care sunt cele mai cunoscute legende din România:

Legenda Meșterului Manole – Această baladă transmisă din generație din generație redă modul în care meșterul Manole a zidit-o pe Ana, la mănăstirea din Curtea de Argeș. El a luat această decizie deoarece zidurile mănăstirii se surpau în fiecare noapte. Astfel, Manole a visat că zidurile vor fi trainice numai dacă prima soție sau surioară care va veni cu bucate va fi zidită în temelie. A doua zi, cea care a venit a fost Ana, soția meșterului Manole. Balada redă apoi trăirile meșterului, care se confruntă cu numeroase trăiri interioare.

Legenda lui Dracula – Este cu siguranță cea mai cunoscută legendă din România la nivel mondial. Practic, mulți străini au auzit de țara noastră și prin prisma ei. Totul a pornit de la o carte scrisă de Bram Stoker, la finalul secolului al XIX-lea. În cartea scrisă de irlandez, Dracula era un conte transilvan, ce locuia în ruinele unui castel aflat în Munții Carpați. Mulți oameni au asociat, cu trecerea timpului, imaginea lui Dracula cu cea a lui Vlad Țepeș. Oricare ar fi varianta vehiculată, Dracula este unul dintre cele mai cunoscute personaje din Europa, iar legenda sa este faimoasă. Tocmai din acest motiv mulți turiști vin special în România pentru a vizita castelul de la Bran. Iar despre Dracula s-au făcut zeci de filme, s-au scris cărți și s-au lansat jocuri.

Descoperă România :   Misterele piramidelor românești

Cele mai cunoscute legende din România

Legendele Lacului Fără Fund – Acest lac se află în Munții Șureanu, care este, deopotrivă, un loc învăluit de mister, dar și unul de o frumusețe aparte. Farmecul acestui loc este generat și de legendele din jurul său. Una dintre ele spune că, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, localnicii ar fi construit un drum pe sub lac și astfel ar fi indus în eroare armata germană, ale cărei tancuri ar fi intrat în apă și nu ar mai fi ieșit niciodată. O altă legendă spune că localnicii evită să facă baie în acest lac deoarece pe fund s-ar afla un balaur care te omoară în cazul în care intri în apă. În fine, tot localnicii mai afirmă că aici vulturii obișnuiau să-și învețe puii să zboare. Tocmai acesta este și motivul pentru care mai are și denumirea Lacul Vulturilor.

Miorița – O altă baladă faimoasă din istoria României. Ea a fost culeasă de Alecu Russo, la Soveja, în județul Vrancea, în anul 1846. Balada prezintă povestea a trei ciobani din regiuni diferite ale României. Tema complotului este cea principală, deoarece doi ciobani pun la cale uciderea celui de-al treilea pentru a-i lua averea. Pe măsură ce anii au trecut, Miorița s-a răspândit în toată România și a căpătat diverse forme, inclusiv una de colind. În prezent, sunt peste 1.400 de versiuni ale baladei Miorița. Dar cea mai cunoscută se studiază inclusiv la școală.

Descoperă România :   Misterul lacului Bezid

Legenda Peșterii Ialomiței – Mai ales pentru credincioși acest loc are un farmec aparte, fiind și un loc de pelerinaj. În peștera din Munții Bucegi se adună anual o mulțime de oameni, convinși că acest loc este capabil să le îndeplinească toate dorințele. Totul pleacă de la o legendă care spune că în peșteră se află un bolovan dăruit de Zamolxe, care, odată atins, e capabil să îndeplinească toate dorințele. În plus, în Grota Pustnicului din apropierea peșterii se află și o apă despre care localnicii spun că are puteri tămăduitoare.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 64 times, 1 visits today)

 

Suntem pe YouTube si TikTok


România Misterioasă pe YouTube

România misterioasă pe Tik Tok
Click pe X pentru a inchide .