Cea mai frumoasă știre despre România sub coronavirus
0 (0)

În acest noian de știri negative, știrea despre ieșeanul care a venit călare pentru a-și vedea soția care i-a născut un copil nu a făcut mare vâlvă.  De ce ar face ? Nu e cu morți, bătăi și violuri, știri pentru care publicul din România, redus la stadiul de legumă, are mare apetit.

E o știre care s-a pierdut în mareea de rele ce ni se prezintă zilnic, pe toate canalele.

Insă mie îmi arată puterea de adaptare a românilor, dorința lor de adaptare, iubirea. Îmi dă încredere.

Și mă convinge, încă o dată, că românii nu înseamnă cei ce ne conduc – politic și religios, românii sunt mai buni de atât.

Iar Sergiu e exemplul. Cu calul lui cu tot !

Cea mai frumoasă știre despre România sub coronavirus

O fotografie cu Sergiu călare pe străzile din Iași s-a viralizat miercuri pe rețele sociale. În condițiile în care transportul în comun a fost suspendat, oamenii au bănuit că aceasta a fost soluția găsită de el pentru a se deplasa în oraș. Însă, el a călărit de fapt 50 de kilometri ca să ajungă în Iași, deoarece cursele de microbuz nu mai circulă.

Tânărul de 22 de ani s-a pregătit cum trebuie înainte să pornească în călătoria sa: pe față și-a pus o mască de protecție și a completat declarația pe propria răspundere.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

Descoperă România :   Misterul statuilor îngropate de comuniști la Galați

El a fost surprins de mai mulți ieșeni călare prin Iaşi şi a fost oprit de forţele de ordine în centrul oraşului.

El le-a explicat poliţiştilor că este din localitatea Răducăneni şi că avea de rezolvat o problemă personală la Iaşi. Mai exact, iubita lui se afla la maternitate și tocmai urma să nască.

Ioana Bâlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, a declarat pentru Mediafax că tânărul le-a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanţa Militară 3/2020, însă a primit un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale, în baza unei decizii a Consiliului Local.

Tânărul de 22 de ani surprins călare, miercuri, pe străzile din Iași are o poveste impresionantă. Sergiu Ion Ciobotariu are două fetițe, iar în urmă cu două zile a devenit tatăl unui băiat. Provine din Răducăneni, localitate aflată la aproape 50 de kilometri de Iași, dar locuiește într-o zonă de la marginea orașului. S-a născut într-o familie săracă, dar cu ajutorul calului său reușește totuși, cu greu, să aibă grijă de familia lui.

Descoperă-ne și altfel !

YouTube Video

Cea mai frumoasă știre despre România sub coronavirus

Bărbatul locuiește la marginea Iașului, o zonă căreia oamenii îi spun „cartierul Dallas”, într-o locuință sărăcăcioasă, dar muncește ca să-și facă o cameră nouă, în care să trăiască împreună, cinci suflete, în condiții mai bune. A ridicat o parte din pereți, dar mai are mult de lucru.

Descoperă România :   Bancuri cu Ștefan cel Mare

Despre întâmplarea care l-a făcut cunoscut în toată țara spune că inițial a vrut să meargă cu tramvaiul la maternitate, dar din cauză că transportul public a fost oprit, s-a întors acasă și a luat calul.

„În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”, a mai spus el.

„Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, a mai spus tânărul.

Ce s-a întâmplat cu calul cât tânărul s-a aflat în maternitate?

A păscut iarba din jurul spitalului, potrivit unei fotografii publicate de un ieșean pe Facebook.

Cea mai frumoasă știre despre România sub coronavirus

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 109 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Click pe X pentru a inchide .