Apariția extraterestră de la Nănești, Vrancea (2001)
5 (1)

În anul 2001, o pană de curent a aruncat un sat din Vrancea în beznă. Oamenii au ieşit afară din case şi au văzut pe cer un obiect luminos, care se rotea şi răspândea lumină asupra localităţii.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

În vara anului 2001, pe 30 iunie, seara, după ora 22.00, în comuna vrânceană Năneşti s-a produs un fenomen ciudat, pe care oamenii, dar şi specialiştii l-au interpretat ca fiind o apariţie extraterestră. În sat era în desfăşurare o nuntă mare, la căminul cultural, iar la un moment dat s-a întrerupt curentul electric.

Afectaţi de acest lucru, nuntaşii au afară, în stradă, şi au văzut că în celălalt capăt al satului se manifesta o stranie prezenţă luminoasă.

Cazul a fost analizat de specialişti, Asociaţia pentru Studiu Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) însoţind la Năneşti reprezentanţi ai Discovery şi National Geographic, care au realizat emisiuni difuzate de mai multe ori.

„În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judeţul Vrancea, România, în beznă. Când sătenii ies afară sa cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii. Martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat pentru ca apoi să dispară. Pe parcursul următoarelor zile, povestea este analizata în presă. Anchetatorii de fenomene OZN români vizitează zona căutând martori”, au descris reporterii de la Discovery ce s-a întâmplat în seara de 30 iunie la Năneşti.

Descoperă România :   Un sit arheologic din paleolitic, extrem de rar, a fost descoperit în Vrancea

Apariția extraterestră de la Nănești, Vrancea (2001)

La câteva luni de la apariţia OZN-ului, la Conferinţa Asociaţiei pentru Studiu Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) fenomenul de la Năneşti a fost descris astfel de către ufologul Gheorghe Cohal, directorul executiv al ASFAN.

„Era un fenomen luminos ce consta în prezenţa unei pete roşii de formă rotundă, neconturată precis, uşor difuză care se deplasa lent, se oprea, începea să se învârtească în jurul unei axe proprii şi se transforma într-un inel segmentat de lumină de culoare galben pal, inel care în timp ce se rotea şi cobora spre sol, se mărea în diametru. După ce ajungea aproape de nivelul solului, având o rază de 200-300 de metri, după unii chiar mai mult, inelul începea să urce din nou, menţinându-şi mişcarea de rotaţie, se micşora până ajungea în punctul din care a pornit, transformându-se din nou în pata sau obiectul de culoare roşie. Acesta se deplasa puţin spre dreapta, staţiona un timp, începea din nou mişcarea de rotaţie, se transforma în inel segmentat care cobora, se mărea, se apropia de sol şi iar urca”, potrivit lui Gheorghe Cohal.

Ce au văzut martorii fenomenului de la Năneşti

Cotidianului local Milcovul a scris la două zile după un eveniment un amplu reportaj de la Năneşti. Reporterii au vorbit cu soţii Elena şi Tănăsache Agafiţei, profesori pensionari din comuna Năneşti, care urmăreau la televizor emisiunea „Surprize, surprize”, dar la un moment dat s-a întrerupt curentul electric. Capul familiei a ieşit imediat afară să vadă dacă este aceeaşi situaţie şi la vecinii săi.

Descoperă România :   Mărturiile unor piloți români care au întâlnit O.Z.N.-uri

În acel moment, profesorului i s-a înfăţişat în toată splendoarea sa ceea ce el a considerat că este un OZN. Tănăsache Agafiţei a avut impresia iniţial că este o maşinărie care emite raze de lumină, adusă din străinătate, cu care se juca cineva.

„Am crezut că este o maşinărie scornită de mâna omului care emite lumină. M-a contrariat faptul că nu reuşeam să văd sursa care emitea şi astfel am gândit că este ceva paranormal”, a povestit bărbatul presei locale la două zile după eveniment.

Acesta şi-a chemat soţia să vadă şie ea minunea de pe cer.

„Dacă nu mă chema şi doar mi-ar fi povestit nu l-aş fi crezut. Aşa, însă, am văzut cu ochii mei şi am trăit pe viu. Era un disc de lumină care se ridica şi cobora, rotindu-se tot timpul, cu o viteză ameţitoare. Fascinată de acest lucru, am desenat pe o foaie de hârtie, cu aproximaţie, tot ce am văzut”, a povestit Elena Agafiţei.

Conform descrierilor martorilor, discul respectiv se ridica şi se strângea, făcându-se mai mic, după care cobora pe pământ, desfăcându-se în mai multe părţi.

YouTube player

„Era o lumină albă ca de bec, nu era puternică şi nici nu emana căldură sau curent, aşa cum spun alţii că au văzut. Când se apropia, cerul creştea şi aveam impresia că este gata să absoarbă întreaga comună. Mă aşteptam, în orice clipă, să mă ridice de la pământ. La un moment dat soţia, înfricoşată, chiar m-a prins de braţ”, a precizat Tănăsache Agafiţei.

Descoperă România :   Misterioasele hrube de la Panciu

Profesorii ar fi ţinut secretă toată întâmplarea, fiindu-le teamă să nu fie luaţi în râs. Însă, a doua zi, duminică, vorbind cu mai mulţi vecini, au constatat că ciudatul fenomen a fost văzut şi de alţii. „Sâmbătă seara, pe la ora 23.00, am observat pe cer un cerc luminos care se desfăcea în mai multe bucăţi, în mişcare de rotaţie. După jumătate de oră a dispărut”, a precizat Florenţa Ştefan, vecina familiei Agafiţei.

Femeia a mai spus că soţul ei a vrut să fotografieze fenomenul, însă l-a oprit de teamă să nu se întâmple ceva rău, aşa cum a văzut prin filme. „Cred că a fost un OZN. Altfel, nu-mi explic de unde s-ar fi propagat întreaga lumină”.

Concluzia specialiştilor care se ocupă cu fenomenele misterioase a fost că zona Năneşti a intrat pe harta planetară a fenomenelor neelucidate, rămânând sub observaţia specialiştilor.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 899 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .