Moartea lui Carol al II lea
5 (1)

Carol al II-lea, cunoscut pentru o domnie plină de controverse, a fost regele României între anii 1930 și 1940. În ciuda reticenței multor lideri politici față de domnia sa, Carol și-a menținut tronul până când a fost forțat să abdice și să plece în exil.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

El și partenera sa, Elena Lupescu, și-au petrecut ultimii ani în Estoril, o stațiune renumită de pe coasta Atlanticului, la o distanță de aproximativ 60 de kilometri de Lisabona. Aici, Carol a achiziționat o vilă elegantă, aproape de țărm, cu o grădină generoasă, pentru suma de 50.000 de dolari.

Adresa acestei reședințe era Rua do Alentejo 4, însă vila a suferit modificări semnificative de-a lungul timpului, păstrând puține din detaliile originale. Viața celor doi în Portugalia a fost descrisă ca fiind liniștită și fericită, așa cum rememorează Elena Lupescu în memoriile ei.

Deși bănuia că sănătatea lui Carol ar putea fi afectată, viața cotidiană își urmează același curs plin de simplitate și plăceri, între ieșiri în oraș și prânzuri la malul mării. Momentul tragic al decesului lui Carol al II-lea a venit pe neașteptate, în data de 4 aprilie 1953, după o cină în oraș.

Moartea lui Carol al II lea
Scenele descrise de Elena Lupescu sunt încărcate de dramatism: Carol s-a plâns brusc de dureri în piept, dar, în ciuda sosirii medicului, a pierdut lupta cu viața. Momentul în care regele s-a stins în brațele Elenei a fost marcat de disperare și durere, lăsând-o să se confrunte singură cu pierderea.

Descoperă România :   Miraculoasa combinație între usturoi și miere

Cu toate acestea, moștenirea materială a fost rapid abordată de autoritățile portugheze, dat fiind că regele nu a reușit să își redacteze testamentul.

Proprietățile au fost astfel împărțite, cu o parte egală revine celor doi fii, Mircea Grigore Carol și Mihai, iar restul patrimoniului a fost alocat văduvei, Prințesa Elena.

Astfel, întreaga avere a lui Carol al II-lea a fost distribuită conform reglementărilor din mai multe state europene, punând capăt unei vieți complexe și controversate, marcată de decizii politice și personale care au lăsat o amprentă asupra istoriei României.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 81 times, 1 visits today)
Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.


google-site-verification=IWS3tNJV78tBL62v1gt7emyE_mMSARmp51R8V0JQ79g