Viața pătimașă a lui Nae Lăzărescu
4.3 (9)

Puțină lume știe că actorul Nae Lăzărescu a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Dacă ar fi trăit, pe 30 ianuarie împlinea 83 de ani. În ultima perioadă a vieții a locuit într-un apartament oarecare, în cartierul bucureștean Titan, dintr-un salariu de 2.000 de lei.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Nae Lăzărescu a murit de ciroză pe 19 decembrie 2013.

Comediantul a povestit în puținele interviuri acordate de-a lungul vieții că nu l-au interesat bogățiile, banii și că a risipit ce a câștigat pe femeile din viața lui.

”Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit“, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011, publicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Actorul nu a avut copii şi aceasta a fost unul dintre marile regrete ale vieţii sale, relatează click.ro.

”Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viata ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasa!”, mărturisea, Nae Lăzărescu, într-un interviu acordat Revistei Vip în 2009.

Descoperă România :   Cele mai faimoase românce ale secolului XX

Nae Lăzărescu

Actorul a povestit de-a lungul vieții că a trecut prin patru divorțuri, din care nu s-a ales cu nimic. El își lua un schimb de haine și pleca de acasă.
” Când eram cu a doua nevastă, am coborât până la colț să iau pâine și m-am întors peste o lună și jumătate. A îndurat și ea, săraca, zece ani, cât să mai îndure. Credeți că ele de bine au plecat?! Și le-am iubit pe toate, dar am mai și căzut în freză după câteva!”

Cine a fost Nae Lăzărescu
Alături de Vasile Muraru, partenerul său de scenă, Nae Lăzărescu a scris istoria teatrului de revistă jucând în sute de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în 1982, presa vremii titrând „Un nou cuplu la Tănase“.

Unul dintre rolurile memorabile ale lui Nae Lăzărescu la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ a fost în „Omul care a văzut moartea“.

A copilărit pe lângă Şoseaua Giurgiului din Bucureşti, în Ferentari, într-un cartier de oameni amărâţi, muncitori. „ Am prins toate nenorocirile posibile. Ţin minte perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Am prins seceta din 1946, zăpezile din 1953, două cutremure majore… Nu suport mămăliga. La şcoală, mămăliga era pe cartelă“, povestea actorul.

A fost pasionat de mic de teatru. ”Eu am fost la înmormântarea lui Constantin Tănase (n.r. – august 1945). Nu îl ştiam. Eram în cârcă la tata. Lumea râdea în loc să plângă, nu îl vedeau mort! Era de fapt ultimul spectacol al lui Tănase“, mărturisea Nae Lăzărescu.

Descoperă România :   Viața de film a lui Sergiu Malagamba

Când era student la Academia de Studii Economice, juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la „Rapsodia Română“, la secţia de estradă.

Nae Lăzărescu recunoştea că a făcut ”multe găinării“ la viaţa sa. ”Am fost unul dintre olimpicii alcoolicilor din România. După ce a murit prietenul meu Aurelian Andreescu, m-am lăsat”, povestea actorul în interviul din 2011, pulicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Pe lângă sutele de spectacole de revistă, Nae Lăzărescu a jucat şi în filme.

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.3]
(Visited 32.957 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .