Banner Crama Nobless

Cheile Olteţului, cele mai înguste formaţiuni carstice din Europa
5 (1)

Cheile Olteţului sunt considerate cele mai înguste formaţiuni carstice din Europa, o arie naturală protejată din România care fascinează prin peisajele spectaculoase.

“Canionul se întinde pe circa 30 de kilometri, traseul râului Olteţ prin munte oferind privelişti spectaculoase, de la porţiuni înguste de câţiva metri şi până la oaze de verdeaţă străjuite de creste impunătoare. Întregul traseu poate fi străbătut cu autoturismul, pe un drum pietruit”, notează Agerpres.

Cheile Olteţului, cele mai înguste formaţiuni carstice din Europa

Aria naturală se află în Munţii Căpăţânii, aparţinând lanţului carpatic al Meridionalilor, în extremitatea nord-estică a judeţului Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Polovragi, comună aflată la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj. La Chei şi la Peştera Polovragi se poate ajunge de pe DN 67, care leagă oraşul Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu. După aproximativ doi kilometri, drumul se bifurcă: către Mânăstirea Polovragi, care se poate vedea cu uşurinţă în faţă, şi, în dreapta, către Cheile Olteţului şi Peştera Polovragi. Accesul se face pe un drum de macadam, care, în unele locuri, este cioplit în munte.

Conform agerpres.ro, Cheile Olteţului şi Peştera Polovragi alcătuiesc o arie protejată de interes naţional.

 

Comentariul tău
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 84 times, 1 visits today)

 

Suntem pe YouTube si TikTok


România Misterioasă pe YouTube

România misterioasă pe Tik Tok
Click pe X pentru a inchide .