În curând vom circula pe Transalpina de Apuseni (video)
5 (1)

Primul tronson din drumul de 78 de kilometri, care face legătura între Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74), va fi recepționat în decembrie.

Banner WhatsApp Comunicare
YouTube Logo

Drumul, denumit iniţial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autorităţile judeţene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată, conform Ziarului Unirea.

Primul tronson din drumul judeţean (DJ) 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium este aproape finalizat şi va fi recepţionat pe 15 decembrie.

Cunoscut iniţial ca „Transalpina de Apuseni“, drumul va avea o altă denumire oficială. „Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, instituţia a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, şoseaua spectaculoasă din sudul Munţilor Apuseni va purta acest nume”, notează publicația locală.

În curând vom circula pe Transalpina de Apuseni  (video)
Cristian Panea, reprezentant al constructorului drumului, a declarat pentru ziarulunirea.ro că pe lotul 1 au fost finalizate lucrările de consolidări, podurile şi podeţele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (cu excepţia zonei Aiud) şi turnarea ambelor straturi de asfalt, mai puţin în zona în care se lucrează la Aiud.

În prezent, se lucrează la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice şi podeţe de acces. Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 şi s-au finalizat în proporţie de 90% lucrările de consolidări.

Descoperă România :   Legende dacice și frumuseți nepământene in Cheile Bicazului

Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene.

YouTube player

Drumul, în lungime de 78 km, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abrud (DN 74), traversând locuri cu semnificații și valențe turistice unice. Drumul va asigura conexiunea dintre localități și va crea noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii, una dintre cele mai sărace din România.

Drumul județean face legătura între următoarele localități: Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Râmeţ – Brădeşti – Geogel – Măcăreşti – Bârleşti Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârleşti – Mogoş – Valea Albă – Ciuculeşti – Bucium – Izbita – Coleşeni – Bucium Sat – DN74 (Bucium Cerbu).

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Comentariul tău
(Visited 201 times, 1 visits today)

Click pe X pentru a inchide .